Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2007 09:36 - Краят на приказката
Автор: mitko69 Категория: Технологии   
Прочетен: 2907 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 23.10.2007 15:32


„Първо искам да се извиня, че ми отне почти месец да довърша тази приказка, но все не можех да събера сили да започна отново. Дори написах стихотворение на английски през това време, така че не мога да се оправдая, че музата не ме е навестявала, но просто мързела ми винаги надделяваше. Надявам се читателите да ми простят това забавяне.“

Митко69


Българското първенство в Хеттрик се разраствало и повечето от новите играчи се записвали и в сайта бг-лига, управляван от Е. С нарастването на потребителите конфликтите били неизбежни, но обикновено се разрешавали мирно и всички били доволни. Но когато един есенен ден на 2003 година някакъв руснак влезнал в сайта и поздравил на руски, избухнал поредният конфликт. Едни му отговорили направо на руски, но други се засегнали, сметнали нежеланието му да пише на български или английски за арогантност и се развихрили люти спорове. Повече никой не чул или прочел нещо за безименния руснак, но кутията на Пандора вече била отворена. В яда си, един от защитниците на тезата, че руснака е арогантен, да го наречем Ф., обявил всички на противното на неговото мнение за „овце“. Е, който очевидно бил от тях, не останал длъжен и отворил тема за псувни и обиди, като демонстративно я кръстил на името на Ф. Макар и по-късно тази тема да била изтрита, Ф. никога не забравил това, наричал оттогава нататък Е. „леке“ и станал върл противник на „бг-кликата“, както били наречени Е. и приятелите му от един друг съмишленик на Ф.

Един сезон по-късно Е. влязъл във висшата лига, където брат му се борел за титлата. Във всички мачове помежду им Е. винаги губел нарочно, стараейки по този начин да помогне на брат си да стане шампион. Не успял. На въпрос на М69 защо го прави, Е. отговорил, че това е братска любов и той не може и не иска да постъпва иначе.

Но това не останало незабелязано от радетелите за морала и за честната игра, начело с Ф. Постъпката на Е. била публично заклеймена и повод на гневни дебати. По това време България нямала Гейммастър, а била зачислена към един английски тийнейджър ГМ-С., който наблюдавал българското първенство. Отново наближили изборите за младежки национален треньор. Малко преди това М69 се изфукал в Мирк канала на хеттрик, че ако пожелае, ще бъде избран с мнозинство. ГМ-С., който бил свидетел на това, се усъмнил. М69 се амбицирал и се кандидатирал. Така през лятото на 2004 бил избран с разлика пред втория. Мандатът му бил пълен провал, надценил и подценил Ирландия съответно в двата мача и единствената утеха била победата над вече класиралата се Швеция. Но малко след избора му за младежки мениджър, М69 получил странно предложение. ГМ-С. му предлагал ни повече, ни по малко от това да стане първият български ГМ. М69 решил, че е честно да припомни „тъмното“ си минало, но му било отговорено, че това са допустими грешки и му се разрешава да помогне на общността стига да има желание. Иска ли питане. М69 имал и време и желание /поне тогава така смятал/ и се наел с длъжността и произтичащите от нея отговорности. Обаче имало един проблем. Той знаел някои хора, да ги наречем Б. и З., които имали втори отбор в чужбина, без трансфери помежду им. Просто не били затворили старите си отбори, когато подали молба за нови в българското първенство. М69 решил, че няма да наказва провинилите се /които все пак познавал лично и това усложнявало доста нещата/ и дори няма да отбележи нищо в отборите им /огромна грешка, както се оказало по-късно/, ако затворят вторите си отбори в Англия. И двамата така и направили. Но точно тогава други двама потребители Ч. и Д. разбрали за това и единият го направил публично достояние. Понеже Б. и З. били част от пловдивската група, противниците на „бг-кликата“ използвали случая да протестират. Но преди да се вдигне целият този шум и да започне масовото „гонене на вещици“ М69 се отказал от ГМ префикса си, главно под предлог, че няма време, но истината е, че била замесена жена. Така, че той не излъгал, когато се оттеглил, че времето не му стига да бъде добър ГМ.

Само два или три месеца по-късно започнало масово затваряне на отбори от висшите ешелони на българското първенство в Хеттрик. За съжаление оплакванията на радетелите за „справедливост“ били чути и случаят бил поверен на известен със строгостта и безкомпромисността си ГМ. Естествено първо изгоряли Б. и З. /двукратен шампион на страната/, а покрай тях и брата на Б., Р. , който бил трън в очите на Ф. и открит негов противник. Явно причината била еднаквият IP адрес от който се логвали. По същата причина били затворени и Е. и брат му, като мачовете помежду им били разгледани като утежняващо вината обстоятелство. Най-неочаквано била затворена и Г., която била в Германия и нямала нищо общо със случая /даже и не разбрала защо и е взет отбора, и просто зарязала играта/ Причината да бъде затворена била, че докато Е. пребивавал в Германия, те ползвали един и същ компютър с Г., тъй като живеели заедно.


Та това е в общи линии историята на масовите затваряния в българското хеттрик първенство. Много хора след това са ми казвали, че няма дим без огън и щом са затворени, значи са били виновни. Но понякога си мисля, че не е нужно да бъдеш виновен за да бъдеш наказан. Просто трябва да си създадеш врагове, които няма да мирясат, докато не видят отборът ти затворен. Много вода изтече оттогава. Отборът на Ф също бе затворен по ирония на съдбата. Много от старите потребители и от двата лагера се отказаха от играта. Сайтът на бг-лигата беше хакнат и унищожен доста професионално. И всичко това можеше да бъде предотвратено много лесно. Но човекът, който имаше власт да го направи, избра да не прави нищо. Дори още по-зле, той избра да не избира, подценявайки последствията. Целият ни живот е низ от избори, които правим, или други правят вместо нас. И макар Хеттрик да е само игра, остава една тъга, че заради собствената ти нерешителност са пострадали други...

Митко69

„— Има три неща, които можеш да направиш при всяко едно положение...— Можеш да решиш да предприемеш нещо, да решиш да не предприемаш нищо… или да решиш да не решаваш.

Това, последното ... е изборът на слабите и глупаците.“

„Тъмната кула IV: Магьосникът“

Стивън Кинг




Гласувай:
0



1. анонимен - ко
22.10.2007 17:30
е това и на мен ми идва малко в миналото и явно съм пропуснал доста от тея интриги, виж докато още си спомням разгара във Форменус, БГ лига...но всичко в границите на 3 години :Р
цитирай
2. анонимен - What goes around - comes around!
23.10.2007 18:27
"Сайтът на бг-лигата беше хакнат и унищожен доста професионално."
Както и FORMENOS- муахахаха, Феанор остана без отбор и без сайт!

Liriks
цитирай
3. анонимен - Да внимаваме значи :)
23.10.2007 19:09
Какви ги дрънкаме във форумите, с кого се заяждаме, защото е пълно с ..............., на които може да им хрумне да си отмъстят..просто така. Излиза, че правилата се определят от малцина, на които ако не им харесва какво пишем във форумите може да им хрумне да ни вземат отборчетата ... просто така.. Супер.
цитирай
4. mitko69 - До последният анонимник
24.10.2007 21:05
Не, не е точно така, просто системата на управление на играта и следене за злоупотреба е бъгава и понякога покрай сухото гори и суровото. А ти после ходи обяснявай че нямаш сестра.
И се подписвайте някакси за да отличавам един анонимко от друг.
цитирай
5. анонимен - Violeta_
24.10.2007 21:28
Последният анонимник става ли...Отива ми даже..:)
цитирай
6. анонимен - dancho_j
29.10.2007 18:17
а приказката си получи продължение, започнало малко преди затварянето на Ф. и засегнало хора появили се доста по-късно от всички засегнати от твяота приказка...трябва да донапишеш историята в пълнота по-натам ;)
цитирай
7. mitko69 - не това ми беше целта
03.11.2007 12:30
Аз исках само да опиша защо бяха затворени няколко отбора от първите две дивизии. Твоето е вече друга история, с други действащи лица. Нека те я опишат, ако имат желание.
цитирай
8. zeifod - Я
11.11.2007 23:42
понапиши още малко за незнаещите :)
цитирай
9. mitko69 - Хм
12.11.2007 00:07
Не обещавам, но ще опитам. Трябва да поговоря с главните действащи лица от онова време - Шипков, Лирикс, Анита, опа Цецо де:)
цитирай
10. zeifod - Хахаха
12.11.2007 00:16
Да де адаша :)
цитирай
11. анонимен - Liriks...
20.12.2007 11:54
Бих се радвал действително да прочетем за мазните фермери с по 4-5 и повече отбора, Любчо, Лирикс и други подобни НАГЛИ кавалчета.

Освен това, форменос не е бил хакван никога, няма и да бъде :) А лирикс да продължава да си лае.... ;)

Павел
цитирай
12. zeifod - E,
23.12.2007 14:27
стига де. Дона си е пич.
цитирай
13. анонимен - Lubomir_Nenov
24.09.2008 00:27
Павле, Павле, Павелчо ...
Виждам, че и десетилетие да мине, освен "мили думи" от теб друго няма да прочетем!
Сполай ти и със здраве!
Мрази!
Колкото по-силно, толкова по-голямо основание ще имаш да останеш жив докато ни заровиш всичките!
Трябва да има и такива като теб, иначе току виж, вземем, че приемем животът за сив и скучен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mitko69
Категория: Други
Прочетен: 43012
Постинги: 13
Коментари: 54
Гласове: 217
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930